Whey Proteinpulver och Whey Protein FAQ

 

Whey Vassleprotein historia

Vad är Whey protein?
Whey protein är ett högvärdigt protein som finns naturligt i mejeriprodukter. Det är ett komplett protein innehållande alla essentiella aminosyror (”byggstenar”) din kropp behöver och är lätt att smälta. Whey protein är också en av de bästa källorna för grenade aminosyror (BCAA) innefattande leucin, som har visat sig stimulera muskelsyntesen.

Hur görs Whey?
Vassle är ett av två stora proteiner som finns i komjölk. Whey löses ut från mjölk under tillverkningen av ost, som börjar när speciella enzymer tillsätts mjölk orsakar det att separera. Ostmassan är används för att göra ost, lämnar bakom Whey protein i vätskedelen. Denna flytande vassle pastöriseras därefter och torkas till ett pulver för olika användningar.

Är vissa proteinkällor bättre än andra?
Kvaliteten av protein varierar. Hög kvalitet ”komplett” protein källor är animaliska proteiner sådana som kött, fisk, fågel, ägg, mjölk, ost, yoghurt och Whey protein. Dessa livsmedel leverera alla väsentliga aminosyror kroppen behöver för att bygga och underhålla muskler och fungera korrekt. Protein som finns i de flesta vegetabilier, inklusive baljväxter, frön, nötter, grönsaker och spannmålsprodukter, anses ”ofullständiga” protein eftersom den saknar en del av de essentiella aminosyror som behövs dagligen.

Vilka är de hälsomässiga fördelar av Whey protein?
Behålla en hälsosam vikt: En kalorireducerad kost med mängd  protein från till exempelvis Whey protein kan förbättra viktminskning genom att hjälpa dig att förlora mer fett och/eller behålla en vaskulär muskel.

Minska Hungerskänslan: Kalori för kalori, kan Wheyprotein hjälpa människor att må bättre längre än kolhydrater eller fett.

Lean Clean Smooth Machine: Att konsumera Whey och styrketräna med ett tillskott av konditionsträning regelbundet kan hjälpa till att bygga flera magra muskler än styrketräning ensamt eller styrketräning med bara tomma kolhydrater efter träningen.

Förbättra resultaten: Att konsumera Whey protein efter träning hjälper till att bygga och reparera muskel.

Minska ned muskel förlusterna: Ny forskning visar äldre amerikaner kanske kan minska den åldersrelaterade minskningen av muskelmassan genom att styrketräna och konsumera högre mängd protein än den rekommenderade dagsintaget (RDI).

Bedöm ditt dagliga proteinintag.

Hur mycket Wheyprotein behöver en människa?
De flesta människor behöver minst 0,4 gram protein för varje kilo kroppsvikt för att möta grundläggande proteinbehov. Även om de flesta människor får i sig minimikraven av proteinbehovet så kan idrottare och äldre personer ha stor nytta av en högre proteinintag. Det är egentligen resultatet av konsumtionen som räknas och inte en standardiserad tabell som bara redovisar ett genomsnitt.

Vad är skillnaden mellan Wheyproteinkoncentrat, Wheyproteinisolat, och hydrolyserat Wheyprotein?

Wheyprotein Hydrolysat innehåller mest Whey Protein. Whey Protien Isolat innehåller en högre koncentration av protein per gram än Wheyproteinkoncentrat eftersom andra ingredienser, inklusive laktos, fett och vissa vitaminer och mineraler, avlägsnas. Båda erbjuder hälsofördelar och används i olika livsmedel och pulver. Hydrolyserat Wheyprotein skapas när proteinkedjor bryts ned i mindre kedjor av aminosyror kallas ”peptider.” Denna form av vassle protein är vanligast i modersmjölksersättning, medicinska kosttillskott protein och vissa sportdrycker.

WHEY PROTEINPULVER

Whey FAQ – Vanliga frågor

Kan människor som är laktosintoleranta äta Wheyproteinpulver?
Om du är laktosintolerant, eller känslig för laktos, den naturliga socker som finns i mjölkprodukter, kan du kunna tolerera Wheyproteinisolat, som innehåller mycket lite laktos. Mängden laktos i vassla proteinkoncentrat är högre. Som alltid är det viktigt att kontakta tillverkaren då laktoshalt kan variera från produkt till produkt.

Innehåller Wheyprotein gluten eller veteprotein?
Wheyprotein innehåller inte något veteprotein eller gluten. Men, Wheyprotein barer och drycker ofta innehålla tillsatser vete-baserade ingredienser, så se till att kolla ingrediensförteckningen.

Har Wheyprotein en grynig eller obehaglig smak som vissa andra proteinpulver?
Vassleprotein har en ren, neutral smak. Vid användning i livsmedelstillverkning, lägger liten eller ingen smak. Wheyprotein-Pulver löses lätt i vätskor och inte ger normalt ingen grynig känsla i munnen som andra protein kan ge.

I Vilka produkter finns det Wheyprotein?
Wheyprotein kan hittas i proteinpulver, vissa drycker, energi-barer, yoghurt och andra livsmedel. Produkter med Wheyprotein som en viktig proteinkälla brukar skrivas som ”Wheyproteinisolat”, ”Wheyproteinkoncentrat”, eller ”hydrolyserat Wheyprotein” i innehållsförteckningen. Wheyproteinpulver är mycket bekvämt och enkelt att lägga till smoothies, havregryn, soppor, såser, dips, bakverk och andra livsmedel.

Protein WheyBilden ovan från Protein Whey information centralen

Vad är Vassle och Vassleprotein?

Vassle är = Whey
Och Whey Protein är samma sak som Vassleprotein bara olika sätt att säga samma sak. Fint eller hur.

Whey proteinpulver

 

Protein WheyVassleprotein

whey 1000lankar

3 kommentarer för “Whey Proteinpulver och Whey Protein FAQ

  1. Pingback: Kosttillskott för att bygga muskler | Kosttillskott och Hälsokost @ Spotlife

  2. Pingback: Whey Vassleprotein | Gratis Hemsida @ Spotlife

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *